Saanen esitellä teille THE leivän, uskomattoman tattarileivän. Leivän, joka on gluteeniton, viljaton, kanamunaton, hiivaton, maidoton, soijaton. Leivän, joka on täynnä kuituja ja hitaasti imeytyviä hiilihdraatteja. Leivän, johon tulee vain 7 ainetta. Leivän, jota ei tarvi vaivata, ei kohottaa, ei pyöritellä palloiksi. Leivän, joka muuntautuu niin suolaiseen kuin makeaan makumaailmaan. Uskomattoman leivän.

Löysin tämän ohjeen wholeheartedeats -blogista, jossa leipä oli nimetty uskomattomaksi tattarileiväksi. Heti jos jonkun ohjeen ostikko sisältää sanat “aivan uskomaton”, “järisyttävän hyvä”, “totisen taivaallinen”, “maailmankaikkeuden paras” jne, niin oon heti myyty. Pinnaan, screenshottaan ja tallennan reseptin samantien, ja uskokaa pois, odotukset reseptin suhteen on todellakin korkealla. Noooh, aina mun keittiötaidot ei riitä ylistämään kokeilemiani ohjeita samoilla sanoilla, mutta toisinaan saan kokea ihan huikeita makuelämyksiä, uusia oivalluksia ja onnistumisen tunteita. Joskus tarvitaan myös kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa, mm. tämän leivän jouduin leipomaan 3 kertaa, että uskalsin yhtyä reseptin luojan sanoihin. Yritykset kuitenkin palkittiin, sillä siitä todellakin tuli lopulta uskomaton tattarileipä.

Jos siis kaipaat perinteiselle leivälle korviketta, niin suosittelen testaamaan tätä! Tattarissa on suhteellisen voimakas maku joka voi vaatia totuttelua, mutta ainakin meillä leivästä tykkää niin aikuiset ja lapset. Meiän isompi lady söi 4 palaa putkeen ja sanoi sen olevan yksi hänen lempparileipiä (okei päällä oli kyllä runsaasti voita ja kalkkunaleikettä..). Tästä leivästä tuli kuitenkin yksi meidän leipälaatikon vakkariasukkaita näiden kaurarieskojen ja näiden porkkanasämpylöiden ohella!

Uskomaton tattarileipä

1 3/4 kuppia tattarisuurimoita

2 rkl psylliumkuitua

2 rkl chiansiemeniä

1 kuppi vettä

3 rkl oliiviöljyä

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1. Liota tattarisuurimoita 2-8 tuntia. Huuhtele hyvin.

2. Sekoita psyllium, chia ja vesi ja anna turvota 10 minuuttia.

3. Blendaa kaikki ainekset sekaisin, kunnes suurin osa tattarisuurimoista on muussautuneet. Blenderistä riippuen voit joutua sekoittelemaan massaa muutaman kerran.

4. Kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja siloita päältä. Koristele halutessasi siemenillä. Paista 160 asteessa 90-100 minuuttia.

5. Anna leivän jäähtyä hieman ennen sen kumoamista vuoasta. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. Säilytä leipä jääkaapissa noin viikon, tai paloittele pakastimeen. Maistuu parhaalta paahdettuna!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *