Hello lovelies!

Sain pari viikkoa sitten viestin yhdeltä tutulta, että onko kaikki ok, kun en oo kirjotellu pitkiin aikoihin. Mitään hätää ei ole, mutta sen verran on ollut muutoksia, haasteita (ja kiirettä, vaikka en tykkää koko sanasta..) tässä parin viime kuukauden aikana, että oli pakko ottaa pientä blogilomaa. Ajattelin vähän kirjotella nyt omia kuulumisia, kertoilla uudesta työstä ja tehdä pientä tilannekatsausta siihen, että mitä täältä tulee jatkossa löytymään.

Arki on muuttunut ihan totaalisesti, nimittäin laitoin helmikuussa vihdoin oman toiminimen pystyyn. Oma yritys on ollut haaveena/tavoitteena/päämääränä jo vuosia, ja nyt oli vihdoin sen aika 😊 Instagramissa mua seuranneet varmasti tietääkin, että alotin työt Lahdessa sijaitsevassa Sivuraide -nimisessä kahvilassa, joka avattiin maaliskuun alussa. Mahdollisuus lähteä tekemään töitä terveyspainotteiseen kahvilaan menun suunnittelun ja ruoanvalmistuksen merkeissä oli jotain, mistä olin salaa haaveillu pitkään! Tai ei edes ihan niin salaa, vaan oltiin tehty aika laajojakin suunnitelmia mun äidin ja siskon kanssa terveyskahvila+putiikkisali -yhdistelmästä. Mulla oli mm. pinterestissä oma kansio, johon olin koonnut tereveyskahvilainspistä ja olin tehny listaa menusta, tuottajista ja kahvilan ideologiasta. Tiesin, että halusin omaan kahvilaan terveys- ja hyvinvointikirjoista koostuvan kirjahyllyn, voimalauseita ja vaihtuvia sesonginmukaisia tuotteita. Smootheja, superfood salaatteja ja laadukkaita, itsetehtyjä ruokia.

Näitä kaikkea sain – ja paljon, PALJON enemmän. Sain työn myötä myös ihanan uuden soul sisterin, mutta myös hauskan työporukan, paljon uusia oppimiskokemuksia ja ihania asiakkaita. Ollaan kahvilan omistajan kanssa laitettu viisaat päät yhteen ja suunniteltu menuuta, testailtua reseptejä ja vaihdeltua terveys- ja hyvinvointivinkkejä. Ollaan aamusin kello 6 Sivuraiteen keittiössä sekottelemassa uusia tuorepuuro- ja chiapudding – makuvariaatioita, paistamassa siemennäkkäriä ja koristelemassa smoothiebowleja.

Meidän tarjonta koostuu aamiaisesta, lounaasta, smootheista ja vaihtuvista vitriinituotteista. Kahvilassa on myös meidän ikioma kahvipaahtimo, jonka yhteydessä myydään myös perinteisiä kahvilaherkkuja, kakkuja, pullia ja täytettyjä leipiä. Menuulla on esimerikiksi meidän omatekemään kookosjugurttia ja granolaa, päivittäin vaihtuvia tuorepuuroja (esim. omenapiirakka, porkkanakakku, mustikka, vadelma-pähkinävoi, mustaherukka-vanilja) ja chiavanukkaita (esim. kahvi, mango-sitruuna, sininen spirulina) ja smoothiebowleja (vadelma-lakritsi, blue lagoon ja snickers). Tehdään myös erilaisia protskupalloja, raakaherkkuja (mustikkabountyt on ihan ykkösiä!), ja hedelmäsalaatteja. Lounaaksi tarjoillaan päivän keittoa sekä erilaisia buddha bowleja. Tällä hetkellä valikoimassa on suuren suosion saavuttanut lohibowl, vegaaninen texmex, kreikkalainen quinoa, tulinen kana-kikhernenuudeli ja päivän bowli. Lisäksi me keitellään omaa luulientä, puristetaan vehnänoras ja inkiväärishotteja, sekä tarjoillaan erilaisia superfood-smootheja ja terveysjuomia.

Kun tämä työtarjous tuli eteeni, olin ihan äimänkäkenä. Huvitti, ihmetytti, ilahdutti ja pyöristytti – ja kaikkea tätä samaan aikaan. Joudun nipistelemään itteeni kymmeniä kertoja! Tuntu oikeesti ihan mahdottomalta, että mulle tarjoitui näin makee mahdollisuus ja vielä paljon nopeammin, kuin olisin voinut ikinä odottaa. Tuntu siltä, että yhtäkkiä palaset vaan loksahtelivat paikoilleen ja kaikki tekemäni työ vihdoin avasi mulle tän oven. Vaikka koinkin itteni onnekkaaksi että tämä mahdollisuus tuli eteeni, niin samalla tiedän, ettei se ollut vaan sattuman kauppaa. Kaikki ne tuhannet tunnit, jotka kulutin reseptien etsimiseen, ruokien testailemiseen, opiskelemiseen, blogin pitämiseen, itteni kehittämiseen… myös kaikki vastoinkäymiset ja terveyshaasteet on kaikki olleet pieniä askelia kohti nykyistä tilannetta. Ilman niitä en olisi nyt tässä.

Kahvilan lisäksi valmistun kahden viikon kuluttua PT:ksi, ja myös sillä saralla haluan tehdä töitä omiin nimiini. Vaikka tällä hetkellä suurin osa ajastani kuluu Sivuraiteella smootheja ja protskupalleroita pyöritellen, niin yksittäisiä PT-valmennuksia aion tehdä ja samalla kehitellä sen ympärille myös muutakin toimintaa. Sen lisäksi suoritan vielä avoimen ylipiston kautta terveystieteiden opintoja, eli opiskelijan roolissa ollaan töiden lisäksi edelleen.

Melko paljon tekemistä on siis ollu ja on ollut pakko priorisoida tekemisiä, koska oon edelleen aika huono hidastamaan ja ottamaan iisii. Alkuun toivoin päiviin lisätunteja, että ehtisin panostaa kaikkeen sen verran minkä koen itelleni optimiksi, mutta eihän se todellista ongelmaa tietenkään ratkaisisi 😊 Blogista (ja vähän myös muusta somesta, vaikka instaa oonkin koittanut vielä päivitellä) on täytynyt joustaa, ja suunnata aika ja voimavarat hetkeksi muualle. Luotin kuitenkin sisimmissäni siihen, että blogillekin löytyisi vielä joskus aikaa eikä halu ja intohimo kirjoittaa katoaisi minnekään.

Viimeistään loman aikana kirjoitusinto palasi ihan täydellä teholla. Loma Australiassa teki NIIN hyvää, sain ladattua akkuja ja uutta perspektiiviä taas asioihin. Ausseista tuun tekemään pari postausta, mutta oon vähän listaillu kalenteriin aiheita, joita haluaisin käsitellä täällä enemmän. Terveysasiat on tällä hetkellä kovasti mielen päällä (autoimmuunitaudin kanssa kamppailen siis edelleen) niin kilpparista, omista terveyshaasteista ja päivitys funktionaalisen lääkärin antamasta hoidosta olisi tulossa postauksia. Hieman näihin liittyen haluaisin kirjotella myös enemmän luonnonmukaisista hoitokeinoista, mielen vaikutuksesta terveyteen, ravitsemuksesta ja adaptogeeneistä. Mulla odottaa myös varastossa aika paljon reseptejä, joita ripotellen tänne sen mukaan kun saan kaivettua niihin ohjeet (jotka löytyy siis päästäni :D).

So there you go, pientä pintaraapaisua siihen mitä täällä on ollu meneillään. Terveysasioita avaan enemmän omassa postauksessaan, koska niistä riittää puhuttavaa ja ihmeteltävää. Nyt lähden ulos imemään itteeni energiaa auringosta ja nauttimaan vapaapäivästä, nähdään <3

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *