Jos johonkin asiaan oon koukussa, niin podcasteihin. Oon podcastien suurkuluttuja (jonka tulevan listan myötä ehkä huomaa), ja ne on kuulunu olennaisena osana päiviäni jo ainakin vuoden ajan. Kuuntelen niitä aamuisin aamurutiinien ajan, päivällä kotitöitä tehdessä, lenkkeillessä, ajaessa, jonottaessa ja odottaessa. Ne on ihan loistava tapa oppia uutta, sivistää ja kehittää itseään, jonka lisäksi ne viihdyttää ja auttaa tappamaan ja kuluttamaan aikaa. Podcastien (kasvava) maailma on ihan valtava, ja aiheita löytyy ihan laidasta laitaan joiden joukosta jokainen voi poimia ne itselleen mielenkiintoisimmat ja koskettavimmat ohjelmat. Ite tykkään kuunnella motivoivia, itsensä kehittämiseen ja unelmien saavuttamiseen liittyviä podcasteja, treeniin, liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä, kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin keskittyviä, sekä mm. muotiin, luovuuteen ja äitiyteen liittyviä ohjelmia. Tilanteen ja fiiliksen mukaan valkkaan listasta mielenkiintoisen lähteyksen, ja kuuntelen podcastia samalla muita asioita tehden. En oikeastaan ikinä vaan istu paikallani kuuntelemassa, vaikka sekään ei tekisi mulle huonoa 🙂 Jos joku kaipaa uusi podcasteja kuunneltavaksi, niin tsekkaa alla oleva listani. Ja muita huippuja saa ja pitää ehdottaa!

ITSENSÄ KEHITTÄMINEN

The School of Greatness with Lewis Howes: Yksi ensimmäisiä podcastejä, joita aloin kuunnella. Inspiroivia tarinoita mahtavilta, upeilta ja erinoimaisilta ihmisiltä. Pitkiä syvällisiä haastatteluja ja lyhyitä, intensiivisiä motivaatiopuheita.

Girlboss Radio with Sophia AmorusoMenestyksekkään Nastygalin perustajan podcast, jossa haastatellaan maailmanluokan girlbosseja ja poimitaan heiltä kokemuksia ja neuvoja omien tavoitteiden saavuttamiseen.

Unstoppable Success Radio: Kelly Roach auttaa saavuttamaan unelmia nopeammin, järkevämmin ja helpommin. Podcast tarjoaa rutkasti inspiraatiota, motivaatiota ja kallisarvoisia neuvoja elämään.

The Tony Robbins Podcast: Tony jakaa podcastissa toimivia strategioita unelmien saavuttamiseen liittyivätpä ne sitten bisnekseen, suhteisiin, talouteem tai terveyteen. Paljon hyviä haastatteluja monipuolisesti eri aiheista.

Rich Dad Radio Show: Robert Kiyosaki tuo haastattelujen kautta tietoa ja neuvoja talouden hallintaan, sijoittamiseen, yrittämiseen ja taloudelliseen menestykseen.

Happier with Gretchen Rubin: Kirjailija Rubinin podcast, joka tarjoaa käytännöllisiä ja toteuttamiskelpoisia neuvoja onnellisuudesta, hyvistä tavoista sekä elämän tasapainosta.

The Tim Ferriss Show: 4-Hour Workweek -kirjailija haastattelee maailmanluokan menestyjiä eri aloilta oppiakseen heiltä menestymisen reseptin. Yksi ekoja podcasteja, joita aloin kuunnella. Jaksoja kohta jo 250!

TREENI

Lepopäivä: Suomalainen podcast tavoitteellisesta harjoittelusta Jaakko Savolahden ja Antti Akonniemen siivittämänä. Monipuolinen tarjonta aina urheilijoiden, valmentajien ja muiden alan asiantuntijoiden haastatteluista kuuntelijoiden kysymysten vastaamiseen.

The FitCast: Fitness and Nutrition Podcast: Nimensä mukainen viikottainen podcast, jossa Kevin Larrabee haastattelee alan eksperttejä. Tässä riittää kuunneltavaa ja opittavaa, sillä episodeja on yli 400.

‘We Do Science’ – The Guru Performance Podcast: Niinikään treeniä ja ravitsemusta käsittelevä podcast, jossa Laurent Bannock haastattelee urheilu- ja liikuntaravitsemuksen alan eksperttejä, tutkijoita ja ammatinharjoittajia. Podcastien keskeinen sanoma on tutkimustiedon soveltaminen käytäntöön ja ko. kontekstiin.

Physique Science Radio: Mm. IIFYM:stä tunnettu Pro bodybuilder/powerlifter Layne Norton antaa yhdessä Sohee Leen kanssa näyttöön perustuvia neuvoja. Suoraa puhetta. Päivittyy epäsäännöllisen säännöllisesti.

Optimal Perfomancce Podcast: Ryan Munseyn podcast, jossa fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi viedään seuraavalle tasolle. Kaikkea biohakkeroinnista ravitsemukseen ja optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseen alan huippujen kanssa.

The Barbell 1 ShowNatural bodybuilder John Bossen podcast, jossa käsitellään tietellistä tutkimusta, haastatellaan asiantuntijoita ja annetaan käytännön vinkkejä treeniin ja lihaskasvun saralla. Ei päivty enää, mutta episodeja on kuunneltavissa yli 500. 

Ben Coomber RadioRavitsemusta, ruokaa, asennetta, liikkumista ja suorituskykyä hyvällä tatsilla.

TERVEYS JA RAVITSEMUS

Robb Wold: The Paleo Solution Podcast: Wolf on yksi maailman tunnetuimpia paleoliittisen ravitsemuksen asiantuntijoita ja on kirjoittanut monia kirjoja aiheeseen liittyen. Yli 300 jaksoa sisältää lukuisia haastatteluja ravitsemuksen, liikunnan ja kokonaisvaltaisen terveyden osa-alueilta.

Primal Blueprint Podcast: Mark Sissonia lainaten: ” to inspire people to be open-minded, passionate, and enthusiastiv about leading a healthy, happy, fit, balanced, active lifestyle, with the least amount of pain, suffering and sacrifice possible. Tsekkaa ehdottomasti myös Markin nettisivut marksdailyapple.com

Health, Nutrition and Functional Medicine – Dr. Ruscio Radio: Tieteellisen tiedon soveltaminen käytännön neuvoihin. Kaikkea SIBO:sta kuituun, painonpudotuksesta masennukseen ja haastatteluista kuuntelijoiden kysymyksiin.

Revolution Health Radio: Chris Kresserin tieteelliseen näyttöön perustuva, käytännön ohjeita antava ja maanläheinen podcast terveyden edistämisestä ja sairauksien ehkäisystä.

The Paleo Women Podcast: Ravitsemusterapeutti-PT Noelle Tarr ja kirjailija Stefani Ruper keskustelevat mm. terveydestä, hyvinvoinnista, kehonkuvasta ja mielen voimasta.

The Ancestral RDs Podcast: Kahden ravitsemusterapeutin podcasti ravitsemuksen, fitneksen ja esi-isiemme terveyden kuumista puheenaiheista yli 100 jakson verran.

Balanced Bites: Modern paleo living with Diane Sanfilippo & Liz Wolfe: Paleoliittiseen elämäntapaan keskittyvä podcasti, jossa käsitellään pinnalla olevia aiheita, vastataan lukijoiden kysymyksiin ja viljellään hyää huumoria.

LIFESTYLE

Wear Your Dreams by Alice Oluyitan: Keskusteluja menestyneiden yrittäjien kanssa, jotka ovat #creativegirls, #fashiongirls ja #millionairegirls. Neuvoja, motivaatiota ja inspistä elämään unelmiasi todeksi.The Art of Charm: Sekoitus mm. sosiaalisten suhteiden rakentamista, kognitiivista psykologiaa, biohakkerointia, tuottavuuden parantamista ja itseluottamusta. 

From The Heart: Conversations with Yoga Girl: kansainvälisesti tunnetun Yoga Girl Rachel Brathenin kerronnallinen podcast, jonka aiheet pyörivät rakkauden, luottamuksen, tasapainon löytämisen, joogan ja hyvinvoinnin ympärillä.

Fashion No FilterKatsaus BTS-tyyppinen podcast muodin ja muotiteollisuuden maailmaan.

Coffee + Crumbs Podcast: Siskoni ehdottoma hyvänmielen podcast, jossa ihanat Lesley, Ashley ja April juttelevat äitiydestä, lasten kasvatuksesta ja kaikesta niihin liittyvästä.

Ihanat Ipanat: Uusi löytö! 7 jakson verran faktaa, tieteellistä tietoa ja kokemuksiin perustuvia vastauksia perhe-elämään liittyviin vaikeisiin kysymyksiin.   

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *