Meinasin ensin kirjottaa otsikoksi maa-artisokkasosekeitto, mutta se näytti sellaselta yhdyssanahirviöltä että oli pakko vaihtaa johonkin lukuystävällisempään muotoon 🙂  Maa-artisokkakeitosta on tullut yksi mun jokasyksyinen suosikki ja tuo kivaa makuvaihtelua kasvissosekeittojen maailmaan. Maa-artisokalla on hieno oma maku, joka soseuttamalla yhdessä muutaman hassun raaka-aineen kanssa pääsee oikeuksiinsa, ja lopputuloksena on samettinen, kermainen, täyteläinen keitto. Mukulaisten juuresten kuoriminen ei ehkä oo se helpoin tehtävä, mutta niiden kanssa taitelu on kyllä sen vaivan ja sotkun arvoista. I promise!

Seurasin jotakuinkin tätä Maku.fi:n reseptiä. Tykkään siitä että keiton voi kuorruttaa jollain rapella, ja vaihtelun vuoksi ostin juureslastuja sosekeiton kaveriksi. Ne toimi paremmin kuin hyvin, ja toi ihanasti väriä lautaselle 🙂

AINEKSET

600g maa-artisokkaa

300g perunaa

2 kpl kasvisliemikuutiota

2 kpl valkosipulinkynttä

1/4 tl valkopippuria

ripaus suolaa

2dl ruokakermaa (käytin kaurakermaa)

OHJEET

1. Kuori ja lohko maa-artisokka ja perunat. Laita kattilaan yhdessä kasvisliemikuutioiden ja valkosipulin kanssa, peitä vedellä ja keitä kypsäksi.

2. Kaada hieman keitinvettä pois (mutta säästä, jos haluat lisätä!) ja soseuta sauvasekottimella. Lisää valkopippuri, suola ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja tarjoile.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *