Vietettiin viime viikonloppuna beben (saako 1-vuotaista kutsua vielä bebeksi?) synttäreitä. Kun tuli aika suunnitella juhlien tarjottavia, kyselin muilta perheenjäseniltä ehdotuksia ja mies ehdotti suklaakakkua – “tavallista suklaakakkua.” Raakakakkujen sijaan miehen toiveissa oli siis täyteläinen, mehevä, kermainen, makea suklaakakku. Sellanen suussa sulava suklaaunelma. Koska tiikeri ei pääse raidoistaan jne, niin ajattelin tehdä kompromissin ja etsiä käsiini gluteenittoman ja maidottoman kakun, joka onnistuisi kuitenkin tyydyttämään pahimmatkin suklaahimot.

Lähdin etsimään Pinterestistä hyviä kakkuohjeita, jossa törmäsinkin hyvin nopeasti herkullisen näköiseen suklaakakkuun. Nopea ohjeen chekkaus ja valinta on sillä selvä – tässä oli meidän kompromissikakku. Kakun tekijä oli nimittäin nimennyt kakun amazing chocolate cake:ksi, ja kirjoitti kakun olevan sekä ilmava ja kevyt, että mehevä ja huokoinen. Kakun luvattiin maistuvan niin täyteläiselle, ettei sen uskoisi olevan paleo, eli viljaton ja maidoton sekä valmistettu kokonaan ilman valkoista sokeria. Kakun luoja jopa väitti kakun olevan paras hänen koskaan maistamansa suklaakakku – paleo tai ei.

Koska meillä oli melko pienet pippalot tiedossa, valmistin 1/3 taikinan ja paistoin sen 13cm irtopohjavuoassa. Kakusta tuli ihan supersulonen ja juuri sopivan kokoinen! Pohjan leikkasin kolmeen osaan ja täysin itsetehdyllä kookos-kinuskikastikkeella sekä aiemmin postaamallani suklaamoussella. Kakun kuorrutin vielä aimo annoksella samaista suklaamoussea ja nautin siitä, että kerrankin kuorrutuksen tekeminen ei ollut viivotintyötä 😉

Mies toimii mulla melko luotettavana makutuomarina mitä mun tekeleisiin tulee, eli toisin sanoen jos miehelle maistuu niin silloin todennäköisesti maistuu myös muillekin, kuin terveysintoilijafoodieille 😉 Tämä suklaakakku saikin mieheltä ison thumbs upin, joten uskon voivani yhtyä kakun luojan sanoihin ja väittää sen olevan todellakin erinomainen suklaakakku. Jos kaipaatte siis hyvää ohjetta itselle tai ruokarajoitteiselle ystävälle, kokeilkaa tätä!

AMAZING CHOCOLATE CAKE (ohje kopsattu täältä, itse tein siis 1/3!)

3 kuppia mantelijauhoa

1 kuppi tapiokatärkkelystä

1/4 kuppia kookosjauhoa

2 kuppia kookossokeria

1 1/2 kuppia raakakaakaojauhetta

2 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

1 tl espressojauhetta (tai vahvaa kahvia)

1 tl suolaa

4 isoa kananmunaa

1 1/2 kuppia kookosmaitoa

1 kuppi vettä

1/2 kuppia kookosöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa ja öljyä 3 kappaletta 20 cm:n irtopohjavuokaa.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään, aseta sivuun. Vispaa märät aineet keskenään ja kaada kuivien aineiden sekaan. Sekoita parin minuutin ajan, jotta nesteet imeytyvät tasaisesti.

3. Kaada taikina vuokiin ja paista 28-30 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä täysin ennen niiden täyttämistä ja kuorruttamista. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *