Teen tällä hetkellä töitä ensimmäisen etävalmennusasiakkaani kanssa ja siinä elämäntapamuutosta pohtiessa on noussut esille negatiivisuuden ja positiivisuuden kehät, joita esimerkiksi ruokatottumusten tai liikkumisen suhteen voi syntyä.  Jokainen meistä on varmasti ollut tilanteessa, jossa esimerkiksi stressi saa vetämään sokeriöverit, sohvannurkka houkuttaa enemmän kuin treenaaminen ja aamuinen viherpirtelö houkuttaa aina vaan entistä vähemmän. Toisaalta, kun pääsee terveellisten ruokavalintojen kanssa vauhtiin, niin hyvät valinnat tuntuvat ruokkivan toinen toistaan ja on helpompi tarttua hedelmään suklaapatukan sijaan. Hyvinvoiva ihminen huolehtii itsestään ja huolehtimalla ruokkii omaa hyvinvointiaan. 

Positiivinen kehä on siis sitä, että toimenpiteet, joilla on positiivisia vaikutuksia vahvistavat itseään. Mitä enemmän positiivisia tunne-elämyksiä ja muistijälkiä koemme, sitä enemmän hyvää niistä seuraa. Oli kyseessä sitten positiivinen tai negatiivinen kehä, niin kyse on loppupeleissä energiasta. Fysiikka ei koskaan ollut se vahvin aineeni, mutta jos siellä oltaisiin puhuttu liike-energian sijaan jokaisen henkilökohtaisesta energiasta tai tutkittu E=mc2 kaavojen sijaan kehäajattelua, olisin varmasti ollut se eturivin tyttö.

Everything is energy and that’s all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you vannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics. – Albert Einstein

Fysiikan lain mukaan energiaa ei voi luoda tai tuhota, se voi ainoastaan muuttaa muotoaan ja haluan laajentaa tätä käsitystä myös meidän sisäiseen, henkilökohtaiseen energiaan. Henkilökohtaisella energialla tarkoitan sitä energiaa, jota meidän jokaisen sisältä löytyy; meidän sisimmästä löytyy kaikki se voima, jota tarvitaan positiivisen kehän synnyttämiseen, ilon ja onnen tunteiden kokemiseen. Musta on helpottavaa ajatella, että meidän ei tarvitse pyrkiä etsimään, luomaan, tai keksimään hyvää energiaa tyhjästä. Muutoksen tekeminen helpottuu kun ymmärtää, että meillä on jo kaikki tarvittava liikkeelle paneva voima ja energia sisällämme – on vain kyse siitä, että alamme muuttaa tämän energian värähtelytaajuutta positiivisemmaksi.

Uskon siihen, että kun alkaa muuttamaan omaa mindsettiä (ja energiaa) positiivisempaan suuntaan, niin uskomattomia asioita alkaa tapahtumaan. Uusia ovia avautuu, mahdollisuuksia esiintyy ja unelmat alkaa toteutumaan. Mitä enemmän hyviä valintoja päivän aikana teemme, sitä suurempi potentiaali niillä on kumuloitua hyvinvointia edistäviksi tottumuksiksi. Mitä enemmän pystymme laittamaan hyvää energiaa liikkeelle, sitä enemmän hyvää energiaa palaa meille takaisin.

In religion we call it spirits, in science we call it energy, in the streets we call it vibes. All I’m saying is trust it.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *