Tässä on salaatti, joka on täyttävä ja nopea, sekä täynnä terveellisiä ruoka-aineita – lohta, kvinoaa ja hirveä kasa kasviksia! Tuun niin iloseksi kauniista ja hyvän makusesta ruuasta, ja tää salaatti oli todellakin juuri sitä 🙂 Tämän salaatin kokoamiseen meni aikaa noin 10 minuuttia, koska olin paistanut lohen ja keittänyt kvinoan jo aiemmin. Mahan kurniessa ei tarvinnut muuta, kuin pilkkoa kasvikset, hieroa lehtikaali ja tehdä nopea kastike ja ruoka oli jo pöydässä.

Salaattiin tuli lohta, kvinoaa, lehtikaalta, porkkanaa, paprikaa, herneenversoja, kevätsipulia, artisokan sydämiä ja kapriksia. Kvinoa on loistava lisuke salaatteihin, sillä se lisää volyymiä, hitaasti imeytyviä hiilareita ja proteiinia, eikä sen makuakaan ei tarvitse pelätä, koska se peittyy helposti muiden aineiden ja mausteiden alle. Sitä kannattaa keittää isompi satsi kerralla ja pakastaa ylimääräiset muutamiin eri kokoisiin annoksiin, niin tän tyyppisten aterioiden kokoaminen nopeutuu entisestään ja on oikea arjen pikaruoka.

Paistoin uunilohen tätä salaattia varten, mutta ihan yhtä hyvin toimisi valmiiksi savustettu lohifilee, jos aika on tiukilla. Lehtikaali kannattaa silppua ihan pieneksi ja hieroa öljyssä ja mausteissa muutaman minuutin ajan, niin se pehmenee pureskelukelpoiseksi 😉 Kastikkeeseen tuli ainakin oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa, pippuria ja valkosopulia, mutta näitä voi aina soveltaa. Ite hyödynsin tässä salaatissa myös kaikki jääkaapissa lojuvat, yksinäiset kasvikset ja tuloksena oli todella herkullinen setti. PS. Salaatti myös säilyy hyvin!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *