Multa pyydettiin kirjasuosituksia, erityisesti hyvinvointiin liittyvistä kirjoista. Oon aiemmin kirjoittanut lukemistani Maaret Kallion kirjasta Lujasti lempeä täällä, sekä Rachel Brathenin Yoga Girl kirjasta täällä. Molemmat on tehneet muhun ja mun ajatusmaailmaan suuren vaikutuksen, ja suosittelen niitä ihan kaikille, jotka kaipaa luettavaa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, elämänviisauksia, ja ylipäätään vaan hyvän mielen kirjaa. Ja nyt tulisi uusin kirjalöydös, joka meni heti lempikirjojeni joukkoon; Minna Tervamäen Minnan metodit.

Minna Tervamäki on uransa lopettanut Suomen kansallisbaletin tähtitanssija, koreografi ja yrittäjä. Minna opettaa mm. tanssia, rentoutumistaitoja ja kirjaansa perustuvia metodeja, sekä luennoi yrityksissä ja toimii juotajana. Minnan metodit on muodostuneet valikoimaksi fyysisiä harjoitteita ja ajattelutaitoja, joita Minna on kerännyt elämänsä ja uransa aikana, sekä lukuisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien koulutusten (mm. Hypnoosi -kurssit, ravintoneuvojan opinnot ja rentoutusohjaajan koulutus) kautta. Minnan metodit on tarkoitettu ihan jokaiselle henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tueksi ja huippusuoritusten aikaansaamiseksi. Metodien avulla voi lisätä mm. itsetuntemusta, uskallusta, saada uusia näkökulmia, oppia käyttämään mielikuvitusta, kohentaa kehon liikkuvuutta ja löytää itselle uusia työkaluja kehon ja mielen yhteyden vahvistamiseen.

Minnan metodien ajattelutaidot opettaa tietoisuutta ja ymmärrystä omista ajatuksistaan, sekä ohjaa kyseenalaistamaan niitä ja löytämään uusia, omia tavoitteita tukevia ajatusmalleja. Kirjan kappale ajatuksista ja uskomuksista toimi kimmokkeena esimerkiksi tälle postaukselle ajatusten voimasta 🙂 Tätä kaikkea Minna valottaa omien kokemustensa kautta ja haastaa lukijaa työstämään omia ajattelutaitoja lukuisten vinkkien, kysymysten ja konkreettisten harjoitteiden avulla. Kirjasta löytyy myös mm. musiikkisuosituksia, Minnan lempismoothien resepti ja rentoutusharjoitus. Minnan metodeihin kuuluvat liikkeet on puolestaan yhdistelmä eri liikuntalajeja, kuten balettia, joogaa ja pilatesta, jotka ohjeistetaan selkein kuvin ja ohjein. Liikkeet auttaa mm. löytämään kehon oikeaa linjausta, hyvää ryhtiä, joustavuutta, pituutta ja voimakkuutta, joita tarvitaan kaikissa arjenaskareissa ja kaikissa liikuntalajeissa.

Kirja on jaoteltu sopivan pituisiin, ytimekkäisiin kappaleisiin, ja kuvitettu ihan sairaan seesteisillä ja kauniilla kuvilla. Minnan luonnonkauneudesta puhumattakaan! Vaikka kirjassa on vahvasti myös Minnan omaa puhetta ja asioita käydään läpi myös balettimaailman kautta, niin tästä riittää ammennettavaa ihan kaikille vaikkei baletista välittäisikään. Luin tän kirjan moneen kertaan, pläräsin suosikkikohtia uudelleen ja uudelleen, ja jätin kirjan sohvalle lojumaan ja sen aiheet ajatuksiin pyörimään. Myös mies vilkaisi sieltä muutamat kohdat ja totesi, että kaikkien pitäisi lukea tämän tyyppisiä kirjoja 🙂 Vahva suositus siis!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *