Vaikka netti ja blogit on viime päivinä olleet pullollaan kaikenlaisia motivaatio- ja uuvuodenlupauskirjoituksia, niin haluan palata vielä hetkeksi näiden aiheiden pariin.. Kuuntelin alkuviikosta podcastin aiheesta kuinka tehdä vuodesta 2018 elämäsi vuosi, jonka jälkeen Vilmalta tuli sopivasti samaa aihetta käsittelevä blogikirjoitus. Suosittelen lukemaan myös ton Vilman kirjoituksen, se on erittäin motivoiva, ja yhdyn siihen itse ihan sataprosenttisesti.

Kirjotin aiemmin näin: Oon yhä vahvemmin sitä mieltä, että oman unelman löytäminen ja sen tavoittelu on yksi elämän perusta. Jokaisen sisältä löytyy unelmia, asioita jotka saa meidät loistamaan, jotka saa sydämen sykkimään ja elämän tuntumaan elämisen arvoiselta. Uskon siihen, että jokainen omalla persoonallaan, yksilöllisillä taidoillaan ja lahjoillaan on luotu toteuttamaan itseään ja päästämään valloilleen sisimmistään löytyvää potentiaalia, sekä lopulta luomaan ja saavuttamaan omia unelmiaan.  

Allekirjoitan ylläolevan edelleen. Tänään halusin kirjoittaa tämän tekstin jakamaan, motivoimaan ja kannustamaan jokaista teitä elämään tänä vuonna elämänne vuotta – olemaan tarpeeksi rohkeita kulkemaan kohti ja elämään niitä omia unelmianne todeksi. To be your best you.

Usko itseesi.

Muutosta ei voi tapahtua, jos ei itse usko muutoksen olevan mahdollista. Tähän tarvitaan uskoa omaan itseensä, osaamiseensa, sekä omiin selviytymiskykyihinsä, jolloin uskaltaa myös tarttua haasteisiin. Unelmien ja tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan rohkeutta olla oma itsensä – usko siis itseesi. Meillä jokaisella on sisällään ihan valtavasti potentiaalia, ja pystymme saavuttamaan paljon suurempia asioita, kuin mitä pystymme tällä hetkellä edes ymmärtämään. Sinulla on voima manifestoida mitä ikinä haluat, oikeus saavuttaa juuri ne asiat, joista unelmoit. Sinä tunnet itsesi parhaiten; tee niitä asioita joita rakastat, kulje omaa polkuasi ja uskalla kuunnella sydäntäsi. Muista, että olet ainutlaatuinen lahja maailmalle ja ilman sinua, maailma ei olisi samanlainen.

Nauti matkasta.

Olet sitten kirjannut ylös uudenvuodentavoitteita tai et, niin pyri tänä vuonna nauttimaan matkasta. Mieti, minne olet matkalla ja miksi juuri sinne? Mikä on sinun miksisi? Tavoitteita on tärkeä olla, mutta niiden saavuttaminen ei tuo onnelllisuutta. Kun yhden tavoitteen on onnistunut saavuttamaan, niin jonossa on heti monta muuta odottamassa, jolloin fokus siirtyy liikaa tavoitteiden suorittamiseen kuin niistä nauttimiseen. Hiljennä siis vauhtia ja nauti elämästä; liian kovassa vauhdissa et huomaa maisemia, ja ennenkaikkea menetät tajun siitä, minne olet menossa ja miksi. Uudenvuodentavoitteissa ei mielestäni ole kyse vain tavoitteista tai niiden saavuttamisessa, vaan matkasta niitä kohti. Oppimisesta, kehittymisestä ja ihmisena kasvamisesta. Asiat ei tuu aina menemään suunnitelmiesi mukaan ja epäonnistumisiin tulee varautua, sillä niitä tulee olemaan.. Mutta jos kuljet kohti unelmiasi tehden asioita, jotka tuovat sinulle iloa, tulet mitä todennäköisemmin saavuttamaan tavoitteesi ja menestymään.

Uskalla unelmoida. 

Oprah Winfreyä lainatakseni; “Saat elämääsi sen, mitä uskallat pyytää.” Tätä en voi korostaa tarpeeksi, uskalla unelmoida, sanoa hulluimmatkin haaveesi ääneen, ja pyytää elämältä mitä ikinä haluat. Unelmien toteutumisessa ei ole tärkeintä se mitä teet, vaan mihin uskot. Uskalla unelmoida isommin ja näe koko maailma mahdollisuutena! Unelmat voivat olla pieniä tai isoja, realistisia ja järjettömiä – oleellista on löytää rohkeus tavoitella omia sisäisä haaveitaan. Tee aarrekarttoja, dream boardeja, visualisoi, puhu niistä ääneen – mitä vaan, jolla vahvistat unelmaasi ja muutat sen todellisemmaksi ja saavutettavammaksi. Unelmissa piilee suuri voima: ne on ihan mieletön voimavara ja antaa elämälle suunnan, kun on jotain arvokasta ja tärkeää mitä tavoitella.

Ole avoin.

Ole avoin uudelle, muutokselle, tuntemattomalle. Muutos on ainut pysyä asia elämässä, ja itse voi vaikuttaa merkittävästi siihen mihin suuntaan muutos kulkee. Muista, että jokainen loppu on alku jollekin uudelle – kun uskaltaa päästää irti omista odotuksista, asenteista ja uskomuksista, niin avaa oven samalla lukuisille uusille mahdollisuuksille. Kuten Vilma kirjoitti, huomaa ympärilläsi olevat mahdollisuudet, mutta luo niitä myös itse.

Peter Sage sanoo, että unelmat ja tavoitteet ovat tarpeeksi suuria vasta silloin, kun et tiedä miten tulet ne saavuttamaan. Varmuus on myytti. Kenelläkään ei ole valmiita vastauksia tai selkeää tietä omien tavoitteiden saavuttamiseen, mutta voimme olla avoimia. Voimme ottaa pieniä askeleita eteenpäin, olla avoimia edessä avautuville mahdollisuuksille, sekä suhtautua optimistisesti elämän tuomiin käänteisiin.

Elämä jonka haluat, odottaa sinua. Tehdään tästä vuodesta meidän kaikkien aikojen paras vuosi – mitä ikinä se sulle, sun tilanteessa tarkoittaakaan.<3

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *