Kysymys, jota jokainen kysyy itseltään jossain vaiheessa elämäänsä; mikä on mun tarkoitus? Mikä on mun tehtävä täällä? Miten löydän merkitystä mun elämälle? Enkä puhu nyt työstä, päivittäisistä velvollisuuksista tai edes pitkän ajan tavoitteista. Tarkoituksella tarkoitan sitä, miksi me ylipäänsä ollaan täällä – meidän olemassaolon todellista syytä. Jos kysymyksen syöttää Googlen hakukenttään, saa todennäköisesti miljardeja erilaisia vastauksia. Kysymykseen voi koittaa etsiä vastauksen kirjoista, netistä, guruilta, maailman toiselta puolelta, mutta vastaus tähän löytyy vaan yhdestä paikasta; sinusta. Sun tarkoitus on koko ajan olemassa, se on koko ajan sisälläsi – usein, se on vaan hautautunut ulkopuolisten äänien, ympäristön odotusten ja kaiken muun shitin alle. Se tulee vaan kaivaa sieltä esiin, luoda yhteys siihen uudelleen.

Merkityksellisyyden kokeminen on vahvasti yhteydessä ihmisen onnellisuuteen ja elämänlaatuun. Tässä postauksessa annan 4 keinoa siihen, miten tuota yhteyttä voi lähteä vahvistamaan ja kirkastamaan itelle oma tehtäväänsä ja tarkoitustaan, jotta voisi rakentaa itelle rikkaampia merkityksiä elämään ja luoda itsensä näköistä elämää.

Uskon, että jokainen meistä on syntynyt tarkoituksella. Huolimatta siitä, kuka olet, missä olet tai mitä teet, jokaiselle on annettu jokin suurempi tarkoitus tässä elämässä. Ja miksi sen tunnistaminen ja todeksi eläminen on tärkeää? Koska se on meidän syy olla täällä; sun elämän tehtävä on olla aidoin oma itsesi joka hetki elämäsi loppuun asti. Jokaiselle on annettu tiettyjä lahjoja, taitoja, kokemuksia ja kykyjä, joita ei ole kenelläkään muulla. Jokaisella meistä on oma, uniikki kombinaatio luonnetta ja lahjoja, jota kukaan muu ei pysty kopioimaan. Jokaisella meistä on täällä tietty tarkoitus, jota kukaan muu ei pysty täyttämään. On vain yksi sinä – ja maailma odottaa sitä, että käyttäisit omia vahvuuksiasi rohkeasti, olisit oma itsesi ja antaisit itsesi kukoistaa.

Suomalainen filosofi Frank Martela on kiteyttänyt elämän tarkoituksen yhteen lauseeseen: “Elämän merkitys on tehdä itselleen merkityksellisiä asioita siten että tekee itsestään merkityksellisen muille ihmisille”. Omaa tarkoitusta voidaan ilmentää hyvin eri tavoin elämän aikana, eikä sen tarvi olla sidottuna työhön. Jollain tavalla se kuitenkin aina palvelee muita, koska se on aina jotain meitä suurempaa. Me voidaan myös toteuttaa samaa tarkoitus. On luotettava siihen, että elämä kyllä ohjaa meitä eteenpäin oikeaan suuntaan. Luotettava siihen, että mun matka ja elämä on juuri mun näköinen.

Miten löytää merkitys omalle elämälle? Ajattelen, ettei kyseessä ole tarkoituksen/tehtävän varsinainen “löytäminen”, vaan uudelleenlöytäminen; kuten mainitsin aiemmin, se on koko ajan olemassa, mutta olemme monesti unohdettu, tukahdutettu ja hukattu yhteys siihen. Siksi oman tarkoituksen löytäminen alkaa pysähtymisestä. Ihan aina. Jos haluat tuntea itsesi ja elää täyttä elämää, löydät oman polun kun käännät fokuksen ja katseen sisäänpäin – ja kuuntelet. Yksi suurimpia esteitä oman dharman löytämiselle on jatkuva mielen hälinä ja krooninen kiireisyys.. Kun on jatkuvasti menossa autopilotilla eläen, on mahdotonta havaita kehon viestejä tai kuulla omaa sisäistä ääntä. On laskeuduttava pois mielestä ja tultava kehoon, ja tässä erilaiset mindfulness ja meditaatioharjoitukset ovat täysin korvaamattomia.

Tunne itsesi. Ajattelen, että yksi elämän tarkoitus on löytää itsemme uudelleen. Paljastaa kuorien, roolien, ohjelmointien ja muiden odotusten alta todellinen itsemme. Se on itsensä kohtaamista ja sen identifioimista, mitä jää jäljelle kun kaikki ylimääräinen poistetaan. Se voi usein olla sen tunnustamista, ettei tällä hetkellä elä autenttisesti omaa elämää. Se voi vaatia, että lopettaa elämästä sellaista elämää, kuin muut haluaisi tai odottaisi meidän elävän. Jos sun sisin huutaa sinulle vaatien muutosta, sinun on tehtävä muutos – muuten et tule ikinä tuntemaan syvää merkityksellisyyttä. Kun tuntee itsensä, tietää kuka on ja mitä haluaa, on huomattavasti helpompaa ja selkeämpää lähteä suuntaamaan sitä kohti. On myös määriteltävä se, mikä on itelle tärkeintä. Meillä jokaisella on rajallinen määrä aikaa tällä maapallolla – mitä siis haluat tehdä ajallasi? Mitä haluat tehdä arvokkaalla ajallasi, joka on sulle merkityksellistä, tärkeää ja antaa sulle suurta täyttymyksen tunnetta? Halusitpa sitten toteuttaa jonkun unelman, menestyä uralla, löytää tai parantaa suhteen, sun tulee ensin kysyä itseltäsi miksi. Kysy itseltäsi vähintään 5 kertaa miksi – find the why that makes you cry. Yleensä meidän perimmäiset syyt jonkun asian tekemiseen koskettaa meitä syvältä. Olennaista on myös tunnistaa omat intohimon kohteet, osaamisen, arvot ja luontaiset vahvuudet: mitä rakastit tehdä lapsena? Mikä oli sun lapsuuden unelma-ammatti? Mitä voisit tehdä päivät pitkät, ilmaiseksi, siihen koskaan kyllästymättä? Mitkä arvot ohjaa sun elämää?

Seuraa iloa. Meidän keho ja intuitio viestii meille koko ajan. Jokainen kehossa nouseva tuntemus on viesti syvältä sisimmästäsi, joten on tärkeää oppia huomaamaan ne. Uskon myös vahvasti, että jokaiselle on annettu tietyt mielenkiinnon kohteet ja tietyt intohimot tarkoituksella, joten on tärkeää että seuraa niitä! Seuraa aina iloa; mikä innostaa sinua? Saa sut tuntevan olevasi elossa? Sun on tarkoitus tuntea olevasi elossa – ei puolinukuksissa tai puolikuolleena. Mitä enemmän tunnet iloa ja elinvoimaisuutta, sitä korkeammalle värähtelysi nousee, ja tämä puolestaan tuo selkeyttä omalle polulle ja vetää omaa dharmaa puoleensa. Suurta selkeää suunnitelmaa ei tarvi olla valmiina vaan riittää, että oot täysin oma itsesi ja seuraat kiinnostuksiasi – yksi askel kerrallaan.

Luo merkityksellisiä hetkiä ja tapoja toimia. Kuinka usein joudut arjen oravanpyörään, juokset paikasta toiseen, hoidat to do:t, swaippaat somea, tuijotat näyttöä… ja illalla huomaat koko päivän valuneen ohi ilman, että tunsit sitä. Tiedän 100% millaista on elää suorittaen, kiirehtien päivästä toiseen ilman, että on todella läsnä omassa elämässä. Voit saavuttaa makeimmat jutut, menestyä ja saada arvostusta, mutta jos et ole ja tunne, on olosi hyvin todennäköisesti tyhjä. Tyhjyyden tunne ei tietenkään synny vielä yhdestä tällaisesta päivästä, tai edes kahdesta, mutta jos toistuvasti elät elämääsi ilman tietoista läsnäoloa, tuntien hetket, kokien elämää, se tulee ennen pitkään vaikuttamaan siihen, kuinka vahvaa yhteyttä koet itseesi ja elämääsi. Opettele siis elämään elämän pieniä hetkiä, todella elämään. Iso osa ihmisistä ei myöskään tunnista sitä, että päivittäiset teot luovat momentumin, joka johtaa tiettyyn päämäärään ja lopputulokseen. Mihin lopputulokseen sun päivittäiset teot ja valinnat johtaa? Oman potentiaalin aktivoiminen vaatii päivittäistä huomioimista, päivittäisiä valintoja ja tekoja ja jokaisella ne ovat erilaiset. Mieti, miten voit toteuttaa tätä omassa arjessasi?

Linjaa ja luota. Älä kuuntele liikaa muiden mielipiteitä siitä, mitä sun pitäisi tehdä. Älä anna muiden määritellä sun elämän tehtävää tai unelmatyötä. Sä olet oman elämäsi paras asiantuntija ja sulla on kaikki oikeus valita, mitä haluat. Aina löytyy myös ihmisiä, jotka kritisoi, pyörittelee silmiään ja käskee aikuistua, käskee sinua ottamaan itseäsi niskasta kiinni ja mennä oikeisiin töihin. Tehtävä elämällään jotain ”järkevää” ja ”sopivaa”. Hiljennä myös kaikki äänet päässä siitä, että halusi ja toiveesi olisi liikaa jotain tai jonkun toisen mielestä huono idea. Luota siihen, että sussa on niin paljon potentiaalia. Niin paljon sellaista, mikä auttaa muita. Kun on linjassa oman tehtävän kanssa, maailmankaikkeus tulee tukemaan ja näyttämään merkkejä siitä, että on oikealla polulla. Voit saada viestejä ja kutsuja, jotka ei käy järkeen kenellekään muulle, paitsi sulle: oikeat ihmiset sattuu eteesi, uusi mahdollisuuksia avautuu, tie johtaa vaivattomasti oikeaan suuntaan.. Päästä siis irti kontrollista, avaudu vastaanottamaan ja luota siihen, että elämä johdattelee sua jatkuvasti oikeaan suuntaan.

Elämäntarkoituksen löytäminen ei ole mitään vaaleanpunaista höttöä, vaan se vaatii rohkeutta ja sitoutumista. Sulla tulee aivan varmasti olemaan enemmän kysymyksiä kun vastauksia ja tonneittain epäilyksiä. Sillä ei ole väliä kuinka paljon harha-askelia joudut ottamaan tai kuinka monta kertaa joudut korjaamaan kurssia uudelleen. Mutta jos olet valmis kuuntelemaan sitä pientä kuiskausta, pientä vetoa sun sisällä, joka toimii sun elämän sisäisenä navigaattorina ja lähdet selvittämään mikä sytyttää sut eloon, kaikki tulee olemaan hyvin. Kaikki tulee olemaan niin paljon paremmin kuin hyvin. Tuut olemaan onnellinen, menestymään ja jättämään jäljen tähän maailmaan.

Mun unelmana ja missiona on, että sä voisit löytää oman tehtäväsi tässä elämässä. Että voisit elää omannäköistä elämää, ottaisit vastuun hyvinvoinnistasi ja onnellisuudestasi, ja kokisit olevasi elossa – mitä ikinä se tarkoittaakaan sulle. Koska kun löytää oman tehtävänsä, vastauksen siihen, miksi on täällä, sen tuntee koko kehossa. Se on iso osa onnellisuutta ja merkityksellisyyden tunnetta – se herättää sut eloon. Mun unelma on, että voisit 5, 10, 50 vuoden päästä katsoa elämääsi taaksepäin ja todeta: tämän elämän minä valitsin.

Sinä olet paras henkilö täyttämään sen kutsumuksen, koska se on ainutlaatuinen ja täysin sinun. Sinulla on koko elämäsi aikaa selvittää, kuinka elää dharmaasi. Luota siihen, että elämä osoittaa sulle, miten siirtyä sitä kohti. Huomaa mitä rakastat, mikä innostaa, mikä sua kutsuu. Huomaa asioita, joita muut saattaa tehdä, jotka vetää sua puoleensa. Huomaa ne asiat, ihmiset, kokemukset ympärilläsi, jotka saa jonkun heräämää sun sisällä. Syvällä sun sisällä. Älä tyydy, vaan valitse elämä, joka sytyttää sinut eloon. Koska sinulla on oikeus olla onnellinen. 

Your life isn’t about a big break. It’s about taking one significant life-transforming step at a time.

Jos haluat kirkastaa omat unelmasi ja oman tehtäväsi, tule mukaan FIND YOUR FIRE – ura&unelmat valmennukseen. FIND YOUR FIRE on mentorointi-valmennus, jonka aikana pääset selkeyttämään tavoitteesi, sparrailemaan unelmistasi ja ottamaan askeleita kohti uraa ja elämää, joka sytyttää sinut sisältä. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *