Äitiys. Tuo vaativa, ihana, iloa tuottava, haasteellinen, kasvattava ja merkityksellinen tehtävä joka on opettanut mulle asian jos toisenkin 😉 Tässä multitaskinging lisäksi 15 (hauskaa) asiaa, joita oon lyhyen äitiurani aikana oppinut.

– Älä ikinä ala syöttää lasta ilman a) ruokalappua b) kokonaista talouspaperirullaa kätesi lähettyvillä. Vaikka ajattelet olevasi kuinka huolellinen tahansa, niin lapsilla on keinot saada sosetta kaikkialle muualle, paitsi suuhun.

– Jo 4-kuinen osaa syöttötilanteessa iskeä suun niin tiukasti kiinni, ettei siinä paljoo lentokoneleikit ja loruttelut auta.

– Valkoista väriä tulee karttaa kuin ruttoa. Vaatteissa, lakanoissa, sisustuksessa..

– Yhdellä kädellä voi mm. siivota, laittaa ruokaa, käydä vessassa, kirjottaa blogipostausta, meikata ja syödä.

– Ja kun syöt yhdellä kädellä, unohda haarukat. Isolla lusikalla on paremmat mahikset saada ruoka suuhun asti vauvan rimpuilessa sylissä.

– Jättikakat tulee todennäköisesti sillon kun niitä vähiten odottaa. Ja erityisesti sillon, kun on just pukenu kivat ja kalliit vaatteet itsesi tai lapsesi päälle.

– Unohda vauvan lelut kauppaan. Vauvan viihdyttävimmät lelut on kosteuspyyhepaketit, tavaroiden pesulaput, random värikkäät keittiövälineet – ja se puhelin.

– Varaudu siihen, että pyörä- ja kävelylenkit kestää esikouluikäsen kanssa aiottua pidempään. Siis reilusti pidempään. Kaikkiin isoihin kiviin pitää kiivetä, kukat poimia, polut tutkia ja ylämäissä viimeistään iskee kiukku. Hengitä syvään, ihaile pilviä ja pureskele vaikka kynsinauhoja.

– Huomaat vasta lapsen laulaessa radion mukana, kuinka sopimattomia jotkut laulun sanat ovat. Koita jollain konstilla pyyhkiä ne pois lapsen mielestä ja sanavarastosta.

– Ota huumori parhaaksi ystäväksesi. On kaikkien kannalta parempi, että naurat aina kun mahdollista. Kun ruuat tippuu lattialle, kun kakat tulee sänkyyn, kun lempipaitasi menee pilalle.. Just laugh.

– Yllätä lapsesi vastaamalla välillä myöntävästi hänen hulluille ehdotuksille.

– Lapsesi tulee mitä todennäköisimmin rakastamaan juuri niitä vaatteita, joihin et ikimaailmassa sallisi lapsia edes puetuttavan. Kaikki marketti-disney-kimalle-ääntelevät-vaatteet on just niitä pahimpia parhaimpia. Meiän isomman ladyn lempparit on mm. kaikki Disney prinsessa-vaatteet (ylläri), bolerot (yuck) ja ruskealahkeiset talvihaalarit (double yuck).

– Kaikki ruuat maistuu paremmalle, kun ne laitetaan hammastikkuihin tai niistä tehdään hauskoja naamoja lautaselle. Tää on kikka jota kannattaa viljellä! Muistan omasta lapsuudesta face plate -iltapalat, jolloin äiti oli hedelmillä, kasviksilla, pähkinöillä ja kaikella muulla terveellisellä kehittänyt jos jonkinnäköstä heppua syötäväksi.

– Valitse tarkoin, mihin taisteluihin lähdet mukaan. Vanhempien pinna loppuu 99% ajasta ennen uhmaikäisen jankuttamista.

– Kun lapsi haluaa syliin, ota syliin. Unohda sillon tiskit, tekemättömät työt ja muut to-dot. Rutista lasta ja muista miten kallisarvoisia asioita, oot hänen asioista oppinut 🙂

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *